
תכנון טיול להודו
תכנון טיול להודו, מאיפה מתחילים? כל המרבה הרי זה משובח, ריבוי, היא מילת מפתח בארץ מופלאה זו, השוכנת בחלקו המזרחי של כדור הארץ.
ריבוי הצדדים, הגוונים, הסוגים, הטעמים, הריחות וכמובן, מספר התושבים …
בעלת הילה מיסטית ורוחנית אפופת מיסתורין ותחושת קסם, הודו מסמלת עבור רבים את החיבור לעולם הרוח ונחשבת כשער לנסתר ולנשגב.הודו היא מדינת האם של 4 דתות הינדואיזם, בודהיזם, סיקהיזם, ג'איניזם.
הודו היא מוקד תיירותי נחשק. התיירות ההולכת וגוברת מדי שנה מביא עימה שיפור בתנאי השרות לתייר, הודו ערוכה היום לכל סוג של תיירות, יתר על כן בשל תרבות ההודית שמקפידה על אירוח וחלוקת כבוד לזר, התייר המאושר זוכה לביקור תפנוקים
מוקדי התיירות מתפרשים על פני כל המדינה מצפון ועד דרום. מהרי ההימלאיה, החופים ועד הג'ונגלים הטרופים, הנהרות והאגמים. הודו העשירה מציעה מגוון של פעילויות מושכות בתחומים שונים, טרקים, טיולי טבע, טיולי תרבות, עלייה לרגל, חשיפה לאומנויות ייחודיות ועוד.
צפון הודו
צפון הודו הוא היעד התיירותי המועדף לחובבי טבע מושבעים המחפשים גן עדן עלי אדמות. אחת הערים המתוירות ביותר בצפון הודו היא לדאק המציעה לתייר הישראלי הצצה נדירה לתרבות מיוחדת במינה. בפרק זמן של שלושה חודשים חוצים את הרי ההימלאיה ההודים ומגיעים אל העיר המדברית הזו 18000 תיירים מכל רחבי העולם.
עולם נקי מאלימות:
אחת התופעות המוזרות במיוחד לנו התיירים הישראלים מתגלות מיד עם הנסיעה הראשונה באוטובוס ברחבי לדאק. עם עלייתם של ילדים, נשים ומבוגרים מיד יתיישבו הילדים על ברכיהם של מבוגרים זרים על מנת לפנות את מקומם, דבר שנראה להם טבעי לחלוטין. אין אלימות בלדאק וכולם סומכים על כולם.
התיירים משאירים את חפציהם בשטח ובני המקום מברכים לשלום עוברים ושבים, תושבים או תיירים מזדמנים. לדאק היא גן עדן עלי אדמות, פסגות מושלגות, דיונות חוליות. התושבים מרבים להזמין אל ביתם גם תיירים זרים ללא כל חשש. לאחר שהות קצרה בעיר ללא אלימות ומכניסת האורחים הזו גם הלחוץ באנשים יירגע מיד.
הבודהיזם בלדאק
ישנם המסבירים את חוסר האלימות ברחבי העיר לדאק בדתם של התושבים, בודהיזם שאחד מעקרונותיו הוא התנגדות לאלימות כלפי בני אדם ובעלי חיים. זרם זה בבודהיזם מאמין בשושלת לאמות (נזירים) ברמה גבוהה המסוגלים להחליט לאן יתגלגלו נשמותיהם בחיים הבאים. הלאמה המפורסם ביותר כיום בעולם הוא הדאלי לאמה ה – 14.
הימצ'ל פרדש
שרשראות הרי ההימליה הנישאים על פסגותיהם המושלגות חוצים את המדינה לעמקים ולאזורים מגוונים ושונים מאוד מבחינה נופית, תרבותית ואפילו דתית האחד מהשני. המדינה מציעה אין סוף אפשרויות של טיולים, מפגשים מרתקים עם תרבויות ודתות מגוונות, ביקור במקדשים הינדים עתיקים, מפגש עם הבודהיזם הטיבטי ורוחניות . במדינה מגוון רחב של נופים: הרי ההימליה המושלגים, עמקים ירוקים של כפרים קטנים פסטורליים ואזור מדברי מקסים המהווה חלק מהרמה הטיבטית.
דרום הודו

בדרום הודו יש את הג'ונגלים המדהימים ביותר, חופים קסומים, קוקוסים בשפע, מזג אוויר לח וחם ואת המונסונים הידועים ביותר בכל המדינה. אם תיסעו ברכבת אחת ועוד אחת ואחר כך עוד אחת הנוף מהחלון שישתקף לכם הוא עצי קוקוס ושדות אורז ושמיים שרק נעשים כחולים יותר והכל מסביב בצבע ירוק עז.
בלי שתרגישו כמעט מכל מקום יכולים לצאת להם טיגריסים המשוטטים בנחת בסביבתם הטבעית. מראה האנשים משתנה ועורם נהיה כהה יותר, עם עיניים חודרות ושיניים צחורות בוהקות בצחוק. במקום יש בליל של שפות ובכל מחוז מדברים בשפה קצת אחרת.
רובם לא מבינים הינדי שהיא השפה הרשמית בהודו. במחוז טאמיל נאדו ידברו בטאמילית, במחוז קרנאטקה ידברו ויכתבו בקנאדה. הדבר מעורר גיחוך שכן הודים המגיעים לנפוש בדרום הודו ולהגיע למקומות הקדושים נאלצים לדבר באנגלית על מנת שההודים הדרומיים יבינו אותם.
אם זאת הדרום ההודי נחשב לחלק המפותח והעשיר ביותר באופן יחסי בהודו וזאת בשל עושרם הכלכלי של המחוזות. גם האנשים בדרום הודו מפותחים יותר 91% מהם יודעים קרוא וכתוב ושיטת המעמדות הלא היא הקאסטות בוטלה שם מזמן.
קבוצה הכוללת מאות איים טרופיים הממוקמים במפרץ בנגל בדרום מזרחה של הודו, רובם לא מיושבים כלל. נופים בתוליים, צמחייה עשירה, בעלי חיים ייחודיים ושוניות אלמוגים מרהיבות, הופכים את האיים למקום מתאים מאין כמוהו למנוחה ולהתרעננות, כמו גם ליהנות מטיולים או מצלילה. חלקים גדולים מהאיים נהרסו בצונאמי, ולכן כדאי לבדוק היטב אם האיזור אליו בכוונתכם להגיע שוקם, ולא סובל מתשתית לקויה ומגיפות.
בתקופה הקולוניאלית היוו ילידי האיים את רוב האוכלוסיה, אולם עם הזמן הלך וגדל מספר המתיישבים מהיבשת, והאוכלוסיה המקורית השבטית הולכת ונעלמת. בעבר שימשו האיים כ"מושבת ענישה" של הבריטים, ופעל בה כלא אכזרי במיוחד. האיים נפתחו למבקרים רק לפני מספר שנים, ועדיין הביקור אפשרי רק באיי אנדמן. איי ניקובר הסמוכים להם אינם פתוחים למטיילים. לאנדמן מומלץ להגיע בחודשי ינואר-אפריל, בעונה שבה יש פחות מונסונים, יתושים וזבובי חול.
אנדרה פרדש
מהגדולות והמאוכלסות בהודו. רובה אזור מישורי ופורה. לאורך נהר הגנגס הזורם בה שוכנים כמה מן האתרים הקדושים ביותר להינדים, בראשם העיר ורנאסי, שיש האומרים שניתן לראות בה מיקרוקוסמוס של הודו כולה. כאן תוכלו לבקר גם באתר המפורסם ביותר בהודו כולה, מקדש האהבה, הטאג' מאהל.
בנגל המערבית
בנגל נחשבת למרכזה התרבותי של הודו. לתושביה יצא שם של חביבים ומסבירי פנים, ובהם משכילים ואנשי תרבות ורוח רבים. בעת חלוקת הודו התפצלו בנגל המזרחית והמערבית, ובנגל המזרחית הפכה בהמשך למדינת בנגלדש של ימינו. בדרום, במישורים הפוריים של נהר ההוגלי נמצאת העיר הגדולה והסואנת כלכתה, שמי שיצליח להתגבר על תחושת הצפיפות וההזנחה הראשוניות שלה, עשוי לגלות את אחת הערים המעניינות, שנחשבת לבירת התרבות של הודו. בצפון, בינות להרים המוריקים ומטעי התה שוכנת דרג'ילינג, עם נופיה הנהדרים והאטרקציות שהיא מציעה.
מערב הודו

מטיילים שזהו מפגשם הראשון עם עיר הודית גדולה, שונאים אותה בד"כ ונעזרים בה רק כנקודת מעבר ומקום להצטייד בו לקראת המשך הטיול או לעשות שופינג בדרך הביתה. שום תכנון טיול להודו מפספס את המקום הזה.
אולם מטיילים שכבר הצליחו להתרגל לצפיפות ולזוהמה אוהבים אותה ולפעמים בוחרים להשאר כאן לזמן ארוך יותר ולהינות מהמלונות והמסעדות הרבים שב"מיין באזאר", איזור התרמילאים ומתחושת המערביות שבלאכול מקדונלדס או פיצה האט ולבקר בבתי הקולנוע והקניונים שבניו-דלהי.
בדלהי העתיקה (Old Delhi) כמה מונומנטים חשובים שנותרו מתקופתה כבירת הודו המוסלמית ואילו החלק החדש (New Delhi) מרווח וישנן כאן שכונות פאר של בהן מתגוררים מעשירי הודו.
ראג'סטן היא ארץ המהראג'ות: אקזוטית, ססגונית ומרשימה עם ארמונות המלכים שלה, המבצרים והטירות והאוירה הרומנטית של ימי הביניים.
מה שנגלה לעיני המטייל כיום הוא רק שרידים מן העבר המפואר שלה, תקופת הזוהר של רג'יסטן הרחק מאחוריה והיא נחשבת מדינה ענייה ונחשלת יחסית בהודו וחלק גדול מאוכלוסיתה חיים בצורה שבטית ונחשלת בכפרים נדחים.
רוב רובה של שטחה הגדול מדברי וצחיח לגמרי אולם היא זרועה שמורות טבע מיוחדות. לתרבות והפולקלור הייחודיים ניתן להתוודע דרך מופעים של ריקוד ותיאטרוני בובות מסורתיים בערים השונות.
טיסות פנים בהודו
במהלך השהות שלכם בהודו תוציאו עוד כשבע מאודת דולר על לינה, מזון ומחייה לחודש שלם. הודו נחשבת למדינת עולם שלישי, ענייה ולכן כוח הקנייה של הישראלים גבוה והוצאות השהייה בה מן הנמוכות ביותר בעולם במיוחד עבור התיירים הישראלים. דבר נוסף שיש לקחת בחשבון ההוצאות בטיול הוא מחיר טיסות פנים בהודו.
איך לבחור טיסות פנים בהודו?
הודו היא מדינה רחבת ידיים בה ניתן למצוא יעדים ואתרים אטרקטיביים שחובה לבקר בהם, בגלל היותה מדינה ענקית המרחק בין אטרקציה רב ויש צורך להשתמש בטיסות פנים שכן ההגעה באוטובוסים הציבוריים מעיקה ולא נוחה במיוחד.
בהודו ישנם מספר נמלי תעופה הכוללים את ניו דלהי, כלכותה, מומבאי ועוד. טיסות הפנים בהודו יוצאות באופן יום יומי וסדיר במהלך כל שעות היממה. מומלץ לרכוש את כרטיסי הטיסה עם ההגעה להודו ולא בארץ מראש, על מנת לחסוך במחירי הטיסה. מומלץ לרכוש כרטיסי טיסה מחברות תעופה מוכרות וידועות כדי לוודא שטיסתכם תהיה נוחה, נעימה, ללא סכנה ונטולת תקלות.